Sunday, 9 November 2014

Bengkel Nutrisi Shaklee | Shaklee's Nutrition Workshop


Hello everyone! Happy Monday blues . . . kui kui kui

Almost two weeks yang lepas, saya ada attend Bengkel Nutrisi Shaklee. Alhamdulillah, setelah sekian lama menunggu Bengkel Nutrisi dalam Bahasa Melayu. Sebab sebelum ni ada ja Bengkel Nutrisi kat Penang ni tapi dalam Bahasa Mandarin. Yang Bahasa Melayu ada kat Shah Alam ja. nak pergi agak susah sebab kekangan masa, jarak dari rumah semua.

So bila dapat tau ja ada bengkel ni kat Penang dalam bahasa Melayu, terus den apply cuti la. 1 Nov. Awal bulan, sepatutnya memang tak boleh cuti. Tapi daku ni terlebih berani makanya dengan tanpa rasa bersalah daku apply cuti. Kui kui. (lepas tu opkos kena basuh dengan HOD sebab ambil cuti awal bulan. Kah kah!)


Eh, tak payah la cita pasal cuti, nak marah pun dah selamat cuti dah kan. Nak cita pasal bengkel nutrisi 1 Nov 2014. Bengkel yang sangat superb awesome! Nutritionist yang cantik banget! Kak Sarah dan Kate.


Walau daku sampai lewat 30minit, Alhamdulillah dapat absorb semua ilmu.
Aci tak kalau takmau cerita apa aktiviti yang kami buat sepanjang bengkel tu ? Hihi

Layan gambar aci dak? Ngeh ngeh


Masuk-masuk ja hall, terus snap gambar nutritionist yang cantik ni, Kate. Aci tak macam tu? Kekeke~ Kate punya kulit sangat cantik dan opkos without heavy makeup. Ka dia langsung tak makeup eh? Sebab memang nampak muka dia clean and clear ja. Hihihi

Hai Kak Sarah. Kak Sarah ni dah la cantik, suara serak-serak basah. Tergoda I... Kah kah! Ini nama dia teaser, nanti last I tunjuk k gambar nutritionist yang cantik dan baik ni.


Tengahari dalam pukul 1 macam tu berhenti break dan lunch. Disebabkan phone I dah kehabisan bateri waktu tu, tak dapat snap gambar. Ini gambar dari phone family Sparkle, Kak Daiya.. Makanan kat atas ni isi dia semua seafood. Ada sotong, udang, ketam. Favourite wehh! Hihi. Makan buffet okeh kat Hotel Sunway. Banyak sangat makanan, dessert yang sedap banget! Arghhh tensen rasa bateri phone dah habis waktu ni. Grrrrr :D



Jawab test sambil minum Mealshakes memang superb la kan. Free ja, bancuh sendiri. Hihihi. Sedap wehh Mealshakes nih! First time daku rasa. Tak heran laa Mealshakes ni favourite drink anak-anak. Kita yang terlebih anak-anak ni pun suka. Kuikui


Taraaa... Ni la Kak Daiya. Apa-apa event Shaklee kat Penang memang akan attend dengan dia aja memandangkan kami berdua ja dari Penang. Kekeke~ Ada lagi sorang Kak Fisyah, dari Perlis terpaksa balik halfday sebab nak ambil anak dekat nursery. Tak ada gamabr pulak. Ada dalam phone Kak Daiya sebab snap masa lunch kan phone daku kehabisan bateri.. Grrrrr~




Yang kiri tu Kak Sarah, yang kanan ni Kate. Both of them are so gorgeous! Nutritionist Shaklee kan. hehehe


Kami semua pengedar Shaklee anda yang berilmu! In Shaa Allah :)



Tak menyempat balik rumah, dapat ja sijil terus snap gambar. Kah kah kah! I am proud to be part of Shaklee's family!



Nasihat saya kepada pengguna Shaklee di luar sana, cari dan belilah produk Shaklee daripada pengedar Shaklee yang berilmu dan bertanggungjawab. Kalau you beli dari pengedar yang tak bertanggungjawab dan you tak makan dengan cara yang betul and one day you dapat kesan yang negatif itu bukan salah Shaklee, tapi salah pengedar yang you beli tu.

Berniaga apa sekalipun biar dengan ilmu! Kenapa ada pengguna Shaklee yang bukan beli direct dari saya tapi tanya macam-macam soalan pasal Shaklee dekat saya like cara makan yang betul, waktu makan paling berkesan. Kenapa?

Awak customer saya, awak tanggungjawab saya. Macam tu la yang selalu mommy, nanny saya pesan. Jadi pengedar Shaklee yang berilmu dan bertanggungjawab! Yeeaahhh :p




Much Love,

Shaklee Independent Distributor 
ID 1085565 | 0125687714 (sms/whatsapp)


1 comment:

I 'm T i e r a said...

tahniah anda distributor berilmu! :)