Thursday, 20 November 2014

Secret Group De Amor



Oh hai readers! Pagi ni rasa nak share satu rahsia. Rahsia apa? Haa baca tajuk entri tak? Hehehe

Okay okay takmau panjang-panjang mukadimah, kita straight to the point ja la ek.


Alkisahnya secret group apa yang saya maksudkan tu? Kongsi gelap kah? Hailaaa~ Na'uzubillah!
Secret group bisnes yang saya joint ni la. Bisnes apa tu? Shaklee :)


Untuk apa secret group ni?

Okay, secret group ni macam rumah alam maya kami la. Dalam rumah tu ada nanny, ada mommy. Grand nanny(moyang) pun ada tau! Haa.. muda-muda gojes pulak tu moyang nenek semua. Kui kui. Kat sini memang macam adik-beradik dah. Bukan sekadar bercerita pasal Shaklee ja, macam-macam ada bak kata Astro! (macam-macam la sangat kalau dah cerita yg sama ulang tayang sampai 7 kali seminggu)

Back to our secret group, memang banyak group! Tapi setiap group ada kelayakan dia untuk join. Haa bukan sesuka hati ja you boleh join. Tapi ada juga banyak group yang you boleh join tanpa kelayakan asalkan serius!

Walau semua ahli dalam group ni dari serata Malaysia, tapi bersembang macam duduk sebelah menyebelah. Dan walau daku kadang-kadang saja masuk menyampuk, selalu jadi silent reader ja tetap dapat rasa kekecohan bilamana typo merata-rata.

Macam semalam daku terkena! Cehh.. Ada sorang ahli group ni hantar gambar kereta, katanya bos dia nak let go murah-murah ja sebab nak pindah ke oversea. Daku ni yang memang tengah urgent mencari kereta terus la menyampuk tanya kereta apa tu. Sekali tengok ramai-ramai reply daku terkena daaa.. Tau kenapa? Jap saya share gambarnya...

Gambar ni yang mula-mula di sent.
Beria kita ni tanya kereta apa kan.
Tengok gambar sekali imbas cenggitu ja.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ceh, betul-betul terkena daku! Geram jemahh~

Hahaha..begitulah happeningnya secret group kami. Ada yang kadang-kadang down ka sedih ka, mesti sekejap ja. Sebab ramai "adik-beradik" yang bagi semangat. 


Ini antara secret group susur galur saya.

Sparkle. Ini group nanny saya,
Nanny Tiera yang kiut miut.
Kisah kereta yang boleh terkena
tu kat sini la. Kui kui.
See, bukan cerita Shaklee
semata-mata kan :)

Polaris. Secret group mommy daku,
Mommy Aimi. Bestie forever kata. Hehehe
Group ni syiok, ada gym trainer, macam-macam
tips hado :D

9 assignments. Ini yang latest, baru semalam
ditubuhkan. Hehehe. Lima orang terpilih ja
boleh masuk sini dan Alhamdulillah saya
salah seorangnya. 9 assignments untuk
6 bulan.


Yang di atas secret group di whatsapp. Anytime ada masalah apa-apa boleh rujuk situ sebab memang akan ada yang membantu. Yang di bawah ni secret group di Facebook pulak.


Mummy Shaklee. Secret group MAS
(Master Ainul Shahrazad)
merangkap moyang daku. Sangat
inspired dengan life dia sekarang :)


Sparkle. Tadi group whatsapp, ini secret
group di Facebook. Sangat admire dengan
logo Sparkle yang baru siap tu. Hihi


Polaris. Mommy Shaklee daku. Teman mengadu
teman bergaduh teman mengata
mengusik semua la. Hahaha


Lolly Pearl. Mommy Kira punya secret group. Wanna join us? Hey
welcome! We're very glad you're here :)


Last but not least, secret group di telegram. Apps yang agak baru so tak banyak lagi group yang ada. Yang sentiasa ada semestinya Sparkle, secret group nanny daku yang gojes mojes. (ini kalau dia baca, mau kembang bermangkuk-mangkuk ni. kekeke) Ampun~~~


Inspirasi Legacy by MHM
(Master Hafsah Mardhiah)


Haa mesti ramai yang excited tergedik-gedik nak joint group kami kan? Hihihi. Tau dah.. Sangat-sangat dialukan. Jangan risau, kita akan cepat mesra. Percayalah~

"There are no boundaries between you and your dream"

"Jangan takut untuk bermimpi"

"If you're committed, you'll do whatever it takes"

"Help others to help others"


Till then, much love! #muahciked




Much Love,

Shaklee Independent Distributor
ID 1085565 | 0125687714 (sms/whatsapp)

1 comment:

I 'm T i e r a said...

ni puji puji ni ade pape ke ni ..
(O.o)~


:p