Tuesday, 30 May 2017

Perlu Atau Tidak Makeup Remover Jika Tidak Memakai Makeup?

Siapa kat sini suka makeup? Saya suka layan video tutorial makeup, terutamanya video live Make Up by Bellaz walaupun daku lukis kening pun selalu cunggit sebelah. Hahaha. Praktis lukis kening sampai habis dah eyebrow sebatang, duk cunggit situ la. Tak mengapa, practice makes perfect. Hehehe

Hari ni bukan nak cerita pasal makeup na, tapi nak cerita pasal makeup remover. Perlu ke mereka yang tidak bermakeup untuk guna makeup remover?


Bagi yang bermakeup, dah sah-sah mereka perlukan makeup remover untuk bersihkan makeup dimuka. Pengalaman saya sendiri, sometimes pakai foundation je pun, then cuci muka pakai pencuci muka rupa-rupanya masih belum betul-betul bersih. Sebabnya bila lap dengan wet tissue masih ada kesan foundation tu.


Jadi penting ke makeup remover walaupun tak pakai makeup?


Ya, PENTING. Sebab realitinya, kulit wajah kita yang tanpa makeup lebih terdedah kepada 'makeup semulajadi' iaitu kotoran daripada udara, air mahupun sentuhan. Oleh itu, selain mencuci muka menggunakan pencuci, makeup remover juga penting untuk digunakan.

Makeup remover membersihkan kotoran yang terperangkap di dalam pori wajah dengan lebih efektif. Pencuci muka hanya mencuci permukaan kulit kita. Sekiranya kotoran ini terus tersumbat di dalam pori wajah kita, percayalah jerawat akan timbul tanpa segan silu.


Bagaimana makeup remover berfungsi ke atas kulit wajah kita?

○ Membersihkan segala kotoran dan habuk yang melekat serta bahan kosmetik yang digunakan pada wajah.

○ Mengurangkan risiko ditumbuhi jerawat, blackhead, whitehead, dll akibat penyumbatan pori-pori kulit oleh kotoran tadi.

○ Menanggalkan sel kulit mati dan meransang penghasilan sel kulit yang baru.

○ Membantu kulit bernafas pada waktu malam.


Bilakah Masa yang sesuai untuk guna Makeup Remover?

Kebiasaannya makeup remover digunakan untuk bersihkan makeup sebelum mengambil wuduk untuk memastikan makeup kita betul-betul bersih supaya tiada yang menghalang air daripada terkena kulit.

Tapi bagi mereka yang tidak memakai makeup, bolehlah memakai makeup remover setiap malam sebelum tidur untuk menanggalkan segala kotoran yang tersumbat di dalam kulit kita.


Makeup Remover Shaklee (Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover)


Saya sendiri jarang-jarang sekali mengenakan solekan penuh, paling tidak pun cuma memakai foundation, eyebrow, mascara & lipstick. Tetapi ia tidak menjamin kulit saya bebas daripada kotoran. Seharian saya lebih selesa hanya memakai pelempab muka bagi mengelakkan muka kelihatan terlalu kusam.

Memiliki kulit jenis berminyak pastinya mengundang kotoran melekat dan menyumbat pori wajah. Oleh itu, saya menggunakan Gentle Action Makeup Remover daripada Shaklee untuk memastikan kulit saya betul-betul bersih dan kurang berisiko masalah jerawat.


Kenapa saya memilih Makeup Remover daripada Shaklee?

○ Harga mampu milik dan tahan lama

○ Tekstur gel yang lembut dan tidak berminyak

○ Berkesan membersihkan pori

○ Boleh menghilangkan SEL KULIT MATI dan meransang penghasilan sel kulit yang baru

○ Menghilangkan whitehead dan blackhead dengan berkesan.


Testimoni Pengguna Gentle Action Makeup Remover Shaklee

Ramai pengguna makeup remover Shaklee ini berpuas hati dengan hasilnya. Jom kita tengok apa kata mereka.

1. Daki dan sel kulit mati yang tertanggal selepas menggunakan makeup remover Shaklee.


2. Whitehead hilang!


3. Muka jadi bersih dan licin, jerawat cepat mati, keluar daki dan kulit mati, tiada lagi masalah blackhead dan whitehead.

Teruja untuk memiliki dan mencuba sendiri makeup remover Shaklee? Dapatkan wajah yang bersih sehingga ke liang pori dengan Gentle Action Makeup Remover. 

Jadi tunggu apa lagi? Jom order sekarang. Klik nombor telefon saya dibawah untuk terus masuk ke apklikasi whatsapp saya!



Jangan lepaskan peluang untuk memiliki video tutorial cara menggunakan Makeup Remover Shaklee secara eklusif daripada saya.

Thursday, 18 May 2017

Akibat Ambil Ringan Masalah Haid Tidak Teratur


Cerita ini mengenai seorang gadis yang berusia 25 tahun. Beliau mengalami masalah haid yang tidak teratur hampir setahun, tetapi beliau ambil ringan dengan masalah tersebut. Sekalipun tidak pernah terbit rasa risau dihati beliau.

Sehinggakan suatu hari, keluar darah daripada payudara beliau! Ya Allah, hanya Tuhan sahaja yang tahu apa perasaan beliau ketika itu. Satu ja benda yang terlintas di kepala beliau, iaitu KANSER!

Ya, kanser payudara. Benda yang paling ditakuti oleh semua wanita.

Beliau Google punca keluar darah daripada payudara. Antaranya adalah disebabkan oleh kanser. Allahuakbar!

Berhari-hari beliau fikir, apa puncanya sehinggakan boleh keluar darah daripada payudara beliau. Akhirnya beliau ambil keputusan untuk pergi berjumpa dengan doktor.

Diceritakan masalahnya itu kepada doktor. Soalan pertama yang diajukan oleh doktor selepas mendengar cerita beliau, bila kali terakhir kamu datang haid?

Terus beliau teringat, kali terakhir beliau datang haid adalah lebih kurang 6-8 bulan yang lepas. Dan beliau tidak pernah rasa risau walau sedikitpun bilamana beliau tidak datang haid untuk jangka masa yang begitu lama.

Doktor kata, badan beliau mungkin penuh dengan toksin. Darah kotor tersimpan terlalu lama di rahim. Sebab itulah payudara beliau boleh keluarkan darah kotor. Warna merah pekat, tapi darahnya cair.

Doktor bekalkan ubat untuk betulkan hormon kepada beliau. Hari pertama makan ubat, kepala beliau pusing sampaikan beliau tidak dapat melakukan apa-apa kerja kecuali berbaring sahaja.

Kalau dibiarkan lebih lama, kemungkinan besar untuk kena penyakit PCOS dan kanser adalah sangat tinggi!

Nak dijadikan cerita, beliau teringat pengalaman seorang sahabat yang juga ada masalah haid, selepas 3 hari sahaja mengamalkan jamu moden daripada Shaklee, Alhamdulillah, haid yang hilang hampir 6 bulan tiba-tiba munculkan diri. Boleh baca cerita tersebut disini.

Terus beliau juga ingin mencuba.
Selepas seminggu, haid masih belum datang. Selepas 2 minggu pun belum ada tanda-tanda haid akan datang. Tapi amazingly Alhamdulillah, darah yang keluar daripada payudara beliau apabila dipicit sudah tiada. Jadi beliau dengan yakin teruskan juga makan jamu moden tersebut.

Akhirnya, selepas sebulan mengamalkan 10biji jamu moden setiap hari tanpa gagal, perkara yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Beliau datang haid betul-betul selepas genap sebulan mengamalkan jamu moden Alfalfa Shaklee dan ditambah dengan set asas kesihatan.

MashaAllah, Tabarakallah. Semuanya dengan izin Allah. Berita paling gembira daripada Allah untuk beliau.

Beliau kongsikan antara kesan lain yang beliau dapat daripada mengamalkan set asas kesihatan dan jamu moden Shaklee adalah:

1. Haid Kembali Teratur
2. Rambut Kurang Gugur
3. Badan Tak Cepat Letih
4. Selera Makan Lebih Terkawal
5. Tiada Lagi Bau Badan

Ada satu kata-kata beliau yang keyra terpaksa setuju.

"Masa sihat ni, jagalah kesihatan sebaik mungkin. Melaburlah sedikit untuk kesihatan kita. Sebab bila dah mula dapat penyakit, lagi banyak pelaburan yang kita kena lakukan!"

Tak dapat nak dinafikan kan? Hanya mereka yang dah lalui sahaja yang tahu. Takkan kita nak tunggu ada penyakit baru nak ada kesedaran tentang pentingnya bekalkan nutrisi yang cukup pada badan.

Penyakit bahaya ni datang senyap-senyap tau. Tanpa bagi hint pun. Tiba-tiba ja kita boleh terlantar di hospital. Nak tunggu jadi macam tu ke baru nak ada kesedaran? Hehehe

InshaAllah, kita sama-sama ambil iktibar daripada kisah di atas ye.

Anda yang sedang baca ni mungkin ada masalah yang sama seperti gadis diatas. Nak cuba set asas kesihatan dan jamu moden Shaklee?

Boleh whatsapp keyra untuk order dan dapatkan cara makan yang betul dan berkesan!

Keyra,
012-5687714

Pengamal Tegar Jamu Moden Alfalfa Shaklee

PCOS Kesan Daripada Haid Tidak Teratur

Siapa pernah dengar pasal PCOS? Bahaya ke?



Keyra percaya ramai yang tak pernah dengar dan tak tahu pun pasal PCOS kan. Jangan risau, normal kita sebagai manusia biasa memang macam tu. Sudah terhantuk baru terngadah. Sudah kena baru mahu ambil tahu.

Jadi hari ini InshaAllah keyra nak kongsikan sedikit info mengenai PCOS.

Buat pengetahuan anda, PCOS atau dikenali sebagai Polisistik Ovari Sindrom adalah penyakit yang terjadi kepada wanita yang mempunyai masalah haid yang tidak teratur. Ramai yang ambil ringan dengan masalah haid tidak teratur kan? Sebab masalah ini bukan seperti penyakit lain yang kita dapat rasa kesakitannya secara zahir, tetapi tanpa kita sedar sebenarnya organ dalaman kita sedang sakit! Rahim kita dalam bahaya.

PCOS adalah penyakit sistem reproduksi (berkaitan dengan rahim) yang disebabkan oleh hormon yang tidak seimbang. PCOS akan mengganggu proses ovulasi dan penghasilan telur berkualiti dari ovari. Kesannya ini akan mengganggu sistem metabolisme dan kardiovaskular (jantung).



Wanita berumur 20-30 tahun berisiko tinggi untuk mengalami PCOS. Ya, tidak semua daripada mereka yang mempunyai masalah haid tidak teratur berisiko untuk mengalami PCOS, tapi 90% daripada mereka mengalami PCOS. Portion yang banyak tu!

Jangan tak tahu ye, gadis seawal 17 tahun sudah berisiko dijangkiti PCOS jika masalah haid tidak teratur masih diambil ringan.

Tetapi jangan risau, ianya bukanlah penyakit keturunan.

Antara simptom yang kita boleh detect yang boleh menyebabkan PCOS adalah seperti haid tidak teratur, berat badan naik mendadak, rambut gugur dengan banyak, dan bulu roma yang tumbuh luar biasa.




Jangan risau, setiap penyakit kan ada penawarnya. Jika anda sedang alami beberapa daripada simptom diatas, jangan bertangguh lagi untuk mencari penawarnya. Bukankah mencegah sejuta kali lebih baik daripada mengubati?

Jom keyra kupaskan setiap satu simptom yang dialami dengan vitamin apa yang bersesuaian untuk anda ambil.


1. Haid Tidak Teratur
○ Alfalfa Complex - detox darah
○ GLA Complex - ransang haid, jaga rahim


2. Stress & Depression
○ B Complex - hapuskan hormon stress & darah gemuruh
○ Vita-C - ransang hormon ceria

3. Berat Badan Naik Mendadak
○ Omega Guard - bakar lemak
○ Cinch Tea - kurangkan selera makan
○ Cinch Shake - beri rasa kenyang lebih lama, meal replacement

4. Tekanan Darah Tinggi
○ Omega Guard - kawal tekanan darah

Dan kalau anda ada alami simptom yang lain boleh terus contact keyra untuk dapatkan vitamin yang bersesuaian ye. Jom sama-sama kita jaga harta paling berharga yang dikurniakan kepada kita sebagai seorang wanita.


Keyra,
012-5687714

Yang Pernah Ada Masalah Haid Tidak Teratur

Sunday, 14 May 2017

Masih Relevankah Makan Jamu Di Zaman Moden Ini?

"Ek elehhh.. orang tua-tua je la yang makan jamu-jamu ni. Kami orang muda dah tak layan jamu. Zaman dah moden la, mana ada orang nak berjamu lagi."

Amboi.. ada yang kena kecam ni kalau tak baca sampai habis. Hehehe

Tapi betul ke zaman sekarang ni dah tak relevan untuk ambil jamu? Zaman dah moden, teknologi dah canggih, suplemen bersepah. Ada lagi ke orang yang nak berjamu bagai ni kan.

Haa jangan tak tahu ye, zaman moden ni kita boleh amalkan jamu moden. Ya, jamu moden yang diproses dengan teknologi yang canggih. Korang jangan tak tahu ye, sebenarnya banyak kebaikan amalkan jamu ni terutamanya kita sebagai seorang wanita.

Selalunya kalau nak dapatkan herba terbaik untuk buat jamu mesti kena masuk jauh ke dalam hutan sebab pokok-pokok yang jauh dari penempatan je yang masih tidak tercemar. Tapi jangan risau, Shaklee dah mudahkan kerja kita. Tak perlu nak masuk hutan semata-mata nak cari ramuan untuk buat jamu.

Yang korang tengok macam taugeh kat sebelah botol Alfalfa tu sebenarnya daun Alfalfa.

Pokok Alfalfa ni kalau korang nak tahu, digelar sebagai Raja Segala Tumbuhan kerana khasiatnya yang tertalu banyak untuk tubuh kita. Cuba bayangkan, akar tunjang pokok Alfalfa ni tumbuh sedalam 20 kaki ke dalam tanah yang membuatkan Alfalfa mampu menyerap pelbagai jenis zat dan mineral.

Untuk pengetahuan korang, Alfalfa ni merupakan produk signature Shaklee yang dihasilkan pada tahun 1950. Pehhh dah lebih 60 tahun rupanya usia Alfalfa ni, manalah tak power kan. Hehe




Kalau nak cerita khasiat Alfalfa ni, lebih 1001 khasiat yang boleh didapati daripada Alfalfa. Korang boleh baca kat atas tu ye antara khasiat Alfalfa Shaklee.

Berbalik kepada cerita kita pasal jamu, keyra takde la kata makan jamu yang home made tu kuno, in fact lagi bagus bila kita mampu buat sendiri guna herba atau bahan yang bagus kan.

Nanti next entri keyra kongsikan resepi jamu yang senang nak? Bahan yang kita boleh dapat kat pasar je.

Cuma zaman sekarang ni sesuai dengan peredaran zaman, kita lagi suka yang dah siap ditabletkan. Lagipun mana nak cari akar kayu atau pokok herba yang suci bersih belum tercemar zaman sekarang ni. Nak kena masuk hutan tebal baru ada kot.

Kalau korang nak cuba Alfalfa Shaklee tu, korang boleh contact keyra okay. InshaAllah keyra pengamal tegar Alfalfa untuk masalah period, resdung & keputihan. Pengamal yang dah berjaya pun! Alhamdulillah.



Sebotol Alfalfa tu ada 330 biji untuk botol small dan 700 biji untuk botol large.

Tekan je link kat bawah ni untuk order, terus masuk kat app whatsapp nombor keyra tau.

Klik Sini Untuk Beli Alfalfa


Salam Sayang,
Keyra - pengamal tegar Alfalfa Shaklee

Friday, 5 May 2017

6 Bulan Tak Datang Period, Lepas 3 Hari...

Hari ni keyra nak kongsi pasal kawan keyra yang ada masalah period selama hampir 6 bulan! Kawan keyra ni masih single dan akan berkahwin tak lama lagi. Jadi dia sangat risau dengan masalah dia ni.

Dia mintak keyra suggest vitamin apa yang sesuai untuk masalah dia tu.

Terus keyra teringat, ada seorang lagi kawan keyra pernah mengadu, lewat datang bulan. Dia terus makan 10 biji Alfalfa, amazingly esoknya terus keluar darah kotor.

Jadi keyra pun suggest Alfalfa pada kawan keyra yang ada masalah tak datang bulan selama hampir 6 bulan tadi.

MashaAllah.. lepas 3 hari dia amalkan Alfalfa, dia whatsapp keyra bagitau yang dia dah period!

Subhanallah, Alhamdulillah!


Buktinya?


Testimoni Alfalfa Shaklee Untuk
Masalah Period


APA MANFAAT ALFALFA NI?



Mesti korang nak tau kan fungsi Alfalfa yang bantu masalah period selama 6 bulan period dalam masa 3 hari je tu. Meh nak cerita.

1. Agent detoks yang mencuci hati, darah & usus.

2. Memperbaiki masalah penghadaman seperti kembung, gastrik & sembelit.

3. Membantu memelihara & menjaga kesihatan dalaman wanita.

4. Baik untuk menghadapi menopause.

5. Mengurangkan retensi air & garam berlebihan.

6. Melegakan keletihan & melawan alahan.


Sebenarnya ada 1001 kebaikan Alfalfa, tapi keyra cuma kongsikan yang berkaitan dengan masalah kita hari ini sahaja dulu ok. 😊



APA BAHAN DALAM ALFALFA?




Alfalfa ni 100% ekstrak daripada pokok Alfalfa yang akarnya panjang jauh ke dalam tanah tau. Alfalfa antara tumbuhan yang mampu menyerap pelbagai zat dan bahan galian yang berada jauh di dalam tanah.

Antara vitamin yang terdapat dalam Alfalfa seperti Vitamin A, Vitamin E, Vitamin U, Vitamin B6, Vitamin K dan Vitamin D.


Apakah mineral yang terdapat dalam Alfalfa pula?

Antaranya seperti kalsium, zat besi, kalium, fosforus, klorin, sodium dan silikon magnesium.



Haa best kan Alfalfa ni. Kita tak perlu nak susah payah masuk hutan nak cari pokok Alfalfa ni sebab Shaklee dah proses siap-siap untuk kita dalam bentuk tablet. Shaklee dah mudahkan kerja kita 😊

Korang nak cuba Alfalfa ni? Boleh terus whatsapp keyra k. Tekan je link kat bawah ni. Tak perlu susah-susah nak save nombor keyra dah. Hehehe

Whatsapp 012-5687714


Salam sayang,

Keyra ❤

Monday, 3 April 2017

Bagaimana Beli Vivix™ Dengan Lebih Murah

Keyra percaya, sebenarnya ramai yang nak cuba Vivix kan? Anda yang dah buka link ini pun mesti salah seorang kan. Kalau tidak masakan anda berminat untuk tahu bagaimana anda boleh beli vivix dengan lebih murah. Kononnya harapan untuk mencuba Vivix seakan pudar bila anda dengar harga sebotol Vivix.

Jadi hari ni Inshaa Allah keyra nak kongsikan bagaimana anda dapat beli Vivix dengan harga yang lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (online shopping yang jual di bawah harga pasaran yang ditetapkan oleh Shaklee, berdosa tau sebab kira tak amanah dengan produk company!). Beli dengan keyra anda boleh dapat konsultasi terbaik seumur hidup dan berkat pada pembelian anda.

Sebelum tu, meh keyra kongsikan dengan anda betapa beruntungnya anda jika anda mengamalkan Vivix™.


Pertamanya, ramuan untuk menghasilkan Vivix sudah melalui lebih 2000 kajian! Vivix merupakan minuman campuran botani revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu. Vivix™ sudah dipatenkan. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

Vivix sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia dan ianya tulen. Vivix melambatkan pembentukan AGE. Satu sudu teh Vivix setiap hari memberikan anda sehingga 110mg resveratrol.


Jadi, berapa harga Vivix™?

Vivix tidak mahal sebenarnya jika anda sendiri faham proses penghasilannya dan bagaimana hebatnya kuasa Allah melalui Vivix dalam membantu pesakit-pesakit kritikal seperti kanser, stroke, Alzheimer, diabetes dan sebagainya.


1 botol Vivix mempunyai 150ml pati resveratrol dan polifenol tulen (tahap ketulenan sehingga 98%) yang anda tidak dapat daripada jus resveratrol yang lain.

Harga runcit sebotol Vivix adalah RM503. Tapi keyra dah janji nak bagitau rahsia membeli Vivix dengan lebih murah kan? Untuk membeli Vivix dengan lebih murah, anda boleh beli 2 botol Vivix dan anda dapat;

⚫ penjimatan sehingga RM200++ kerana anda layak untuk mendapat harga ahli dengan setiap pembelian 2 botol Vivix. (2 botol Vivix = RM806)

⚫ keahlian Shaklee percuma yang bernilai RM80.

⚫ pengeposan percuma yang bernilai RM10.60 dan dihantar terus ke depan pintu rumah anda.

⚫ 5% pulangan tunai dibayar kepada anda.

Untung kan? Dengan 2 botol anda dapat manfaat di atas dan yang penting anda membeli dengan penuh keberkatan.

Jom dapatkan Vivix anda dengan harga yang lebih murah hari ini juga! Tekan je link bawah ni kalau nak whatsapp keyra k.

www.wasap.my/60125687714