Thursday, 17 August 2017

Projek Spa Membantu Dikala Terdesak Perlukan Duit

Kebanyakan yang join projek Spa The Walking Beauty ni adalah suri rumah. Tapi ada je daripada kalangan profesional seperti cikgu, peguam, engineer dan even doktor pun ada tau. Sebab kami nampak peluang dalam TWB. Peluang mudah untuk buat duit.


Kerana orang perempuan dan kecantikan tak mungkin dapat dipisahkan. Jadi mudah sangat untuk kita buat duit kalau berkaitan dengan kecantikan wanita ni.


Instant cash. Duit segera. Korang percaya tak dengan ilmu Spa yang kami ajar ni, boleh jadi penyelamat korang dikala korang tiba-tiba perlukan duit untuk sesuatu tapi simpanan korang tak cukup.


TERDESAK PERLUKAN DUIT? NASIB BAIK SAYA ADA ILMU SPA!



See.. Apa kata beautician kami. Ada yang siap guna duit Spa untuk buat majlis kahwin tau. Wahhh mesti banyak kan yang beliau dapat!


Korang nampak tak apa yang saya cuba sampaikan. Ye, betul! Kalau korang takut tak boleh nak tumpukan betul-betul dengan bisnes Spa ni it sokay. At least korang dah tahu tekniknya, dah ada ilmu Spa. So, anytime korang rasa nak praktikkan tak jadi masalah lagi.


Percayalah korang, mudah sangat untuk korang dapat pelanggan InshaAllah jika korang rajin untuk buka mulut bagitau orang yang korang pandai buat facial. Paling tidak pun saudara terdekat, kawan-kawan, jiran satu taman mesti nak cuba servis korang.

Pulangannya sangat lumayan!


KAU BUAT, KAU MESTI DAPAT. LUMAYAN PULAK TU!


Korang tengoklah sendiri, dalam masa 4 jam je boleh dapat RM575!

Ini pula pengakuan seorang student yang dah memilih untuk join TWB semasa cuti semesta, hampir RM1000 beliau dapat tau!


MASA TENGAH BERCUTI PUN BOLEH BUAT DUIT? DENGAN ILMU TWB SEMUANYA BOLEH!


Jom baca pula perkongsian beautician TWB yang sedang bercuti di Queensland, Australia. Masa bercuti pun boleh duit. Kau rasa?


Dan baanyak lagi sebenarnya proven result daripada beautician TWB betapa mudahnya untuk dapatkan instant cash melalui projek Spa TWB ni. Antara kita pandai untuk ambil peluang atau tidak je.


BUAT SPA SEKALI PRODUK JALAN? WAHH INI SUDAH UNTUNG BERKALI GANDA!

Ini pula bukti projek Spa TWB ni salah satu medium yang paling mudah untuk korang gunakan untuk buat jualan produk korang lebih mudah!

Ini pun sama!


Korang dah tahu ke yang TWB dah buka penyertaan sebagai beautician kepada sesiapa sahaja tak kira produk apa yang korang jual. Kami nak bantu korang tingkatkan lagi jualan produk korang melalui projek Spa. Kecuali SID yang bukan dari susur kami je tak boleh join, maaf yer!


Korang yang lain-lain boleh join tau bulan ni. Agent Nuraysa, Mary Kay, Mary Jardin. Semua boleh join. Boleh refer SINI untuk info lanjut pasal pakej Spa TWB yang dibuka khas untuk korang k!


Kalau korang rasa korang perlukan pendapatan tambahan, ataupun korang rasa macam "Eh aku kena tahu la ilmu Spa daripada TWB ni, kalau terdesak perlukan duit bolehlah aku praktikkan ilmu yang aku belajar ni". Jom cepat-cepat join kami!


Kami ada support group yang kuat tau. Korang takkan rasa keseorangan.

Korang tekan je link kat bawah ni untuk cepat-cepat join kami ye!

SAYA NAK BELAJAR TEKNIK SPA TWB!

Kalau nak tanya apa-apa pun boleh je tekan link kat atas tu okay korang. Jumpa lagi!


Keyra,
Proud Member of The Walking Beauty
Beautician & Spa Trainer
+6012-5687714

Thursday, 10 August 2017

Tips Lariskan Produk Anda

Korang pernah dengar tak Spa Bergerak?

Saya duk buat servis Spa Bergerak selama dua tahun lebih ni guna produk shaklee. Antara produk yang digunakan seperti set skincare Nutriwhite, masker daripada protein Shaklee, scrub, lulur, mandian susu semuanya daripada rangkaian produk Shaklee.

Seluruh team TWB
menggunakan produk
Shaklee semasa
jalan servis
Spa Bergerak.

Seluruh team TWB
menggunakan produk Shaklee
semasa jalankan servis
Spa Bergerak.


Guess what, bila customer suka muka toink toink lepas kena facial, terus di sambarnya beli Set Nutriwhite. Ada juga yang nak amalkan masker protein sebagai minuman harian diorang. Pehhh betapa selamatnya produk yang digunakan, sampaikan masker pun boleh dimakan 😂

See.. Banyakkk untung kan?


Tapi, apa yang saya nak kongsikan disini, nampak tak peluang bisnes tu?

Sambil dapat duit Spa, sambil produk pun jalan. Best kan? Servis Spa Bergerak ni seolah-olah kita bagi tester pada pelanggan atau prospek kita yang mungkin berminat untuk cuba produk kita, tapi tak berapa yakin dengan keberkesanannya.

But still, kita bukan bagi PERCUMA, diorang bayar untuk servis Spa yang kita bagi tu kan. Seolah-olah diorang bayar jugaklah untuk tester produk yang kita gunakan untuk bagi servis Spa Bergerak tu pada diorang. Bijak kan?


Andai kata diorang masih tak berminat nak beli produk kita pun takpa, kita tak rugi pun kan.


Rugi korang tak pelbagaikan usaha korang untuk jualan produk korang 😌 Sedangkan kalau buat macam saya, bukan takat upah daripada servis Spa Bergerak je kita dapat. Kalau tiba-tiba customer nak cuba produk yang kita guna untuk servis Spa Bergerak kita tu, kan dua kali untung kita dapat. Hilang penat, lagi enjoy buat bisnes kan?

Zaman sekarang ni kan terlalu ramai saingan, jadi kita kena lebih kreatif untuk melariskan produk kita. Kita kena jadi lebih kreatif untuk berada di atas. Antara teknik yang korang boleh guna adalah melalui projek Spa Bergerak inilah!

Korang boleh belajar teknik Spa Bergerak dengan saya, kemudian korang bebas untuk run Spa Bergerak korang dengan produk korang sendiri. Untung kan korang?

Tak kisahlah korang agent Nuraysa ke, Mary Kay, Mary Jardin ataupun korang ada buat produk alami korang sendiri.. Korang semua boleh belajar teknik Spa Bergerak dengan saya.

Korang boleh REFER SINI untuk tahu lebih lanjut mengenai pakej Spa Bergerak yang dicipta khas untuk korang.

Ataupun boleh terus whatsapp saya kalau korang dah tak sabar-sabar nak lariskan produk korang melalui servis Spa Bergerak! Tekan je link kat bawah tu, nanti dia akan bawa korang terus ke nombor whatsapp saya ⤵

SAYA NAK BELAJAR SPA BERGERAK!!!


Wednesday, 9 August 2017

Pakej Spa Bergerak Terbaru Dari TWB

Korang ada dengar cerita tak pasal pakej Spa Bergerak TWB yang baru ni? Best gilerr pakej Spa Bergerak yang baru ni diorang cakap. Sebab apa? Sebab kali ni founder TWB tidak lagi mewajibkan semua ahli TWB untuk menggunakan produk Shaklee sahaja untuk running Spa Bergerak diorang. Yeaayyy!

video


Yang mana sebelum ni pernah tanya Keyra kan, "boleh tak sis kalau lepas saya belajar dengan sis, saya nak run Spa guna produk saya sendiri?"

Kalau sebelum ni Keyra terpaksa cakap tak boleh, sebab syarat untuk jadi sebahagian daripada ahli TWB ni mesti run Spa dengan produk Shaklee. Tapi mulai hari ini tidak lagi. Korang BOLEH RUN SPA DENGAN PRODUK KORANG SENDIRI! 🎉🎊🎉


Jadi untuk agent Nurraysa, Mary Kay, Mary Jardin. Haa mana korang yang pernah contact Keyra dulu untuk join projek Spa Bergerak atau Spa Dari Rumah ni? Berita baik ni khas untuk korang tau.

Belajar dengan kami, tapi korang bebas untuk run Spa Bergerak korang dengan produk apa yang korang suka! Best kan?


Hmm nak tahu ke pakej Spa Bergerak yang terbaru ni macamana? Ok jom kita baca sama-sama.


1. Harga pakej terbaru?

Hanya RM899 sahaja! Kalau korang bandingkan dengan kelas premium yang lain diluar sana, sebenarnya pakej Spa Bergerak Premium daripada TWB ni jauhh lebih murah tau.


2. Apa yang korang dapat dengan pakej Spa Bergerak premium ini?

Produk premium untuk penjagaan kesihatan & kecantikan dalaman daripada Shaklee. Salah satunya adalah Collagen Powder!



Keahlian Shaklee. Choppp.. Jangan risau, walaupun korang dah jadi ahli Shaklee tapi macam Keyra cakap tadi la.. Korang tak semestinya run Spa Bergerak korang dengan produk Shaklee. Tapi kalau nak guna produk Shaklee sangatlah digalakkan.

Keahlian Shaklee ni memang hak korang sebab korang belajar dengan ahli Shaklee. Gitchuuu 😉


Trial Kit Spa. Ini sangat best tau, selesai je training, korang dah ready untuk run Spa Bergerak korang. Sebab semua kelengkapan sudah tersedia.



Belajar 4 kursus sekaligus instead of sebelum ni cuma belajar 1 kursus iaitu Spa Rawatan Wajah. Apa lagi 3 kursus tu? Kena join dululah baru kita bagitau hehehe. Dengar-dengar Spa Badan pun termasuk dalam pakej ni. Paling terbaru, korang akan diajar cara untuk menggunakan Skin Analyzer tau. Siap dapat PERCUMA Skin Analyzer tu sorang sebiji! Untunglah korang 😍



Latihan praktikal secara eksklusif. Sebab kita bukan buat training ramai-ramai sekali jalan. Tapi praktikal diberikan eksklusif untuk setiap seorang beautician. Jadi lebih mudah untuk faham dan tak ambil masa yang lama pun!





Lifetime Support Group di Whatsapp & Telegram. Mana nak cari wehh.. Lepas training semua masih lagi diberi ilmu berterusan secara PERCUMA! Kalau kat tempat lain, lepas training pandai-pandai ekau la nak mula camno kan. Tergagau-gagau haa tak tahu nak mula dari mana, nak buat marketing camana. Sebab tu la kena join TWB, InshaAllah serba serbi akan diajar.



Trip Tahunan TWB ke luar negara.

2015.
Melbourne, Australia.



2016.
Perth, Australia.




September, 2017.
InshaAllah, Maldives.


Jadi korang, tunggu apa lagi. Jom cepat-cepat join kami. Penyertaan dibuka untuk 10 orang terawal sahaja bulan ni..!

Cepat contact hakak Sinchan untuk sambarrr peluang ini! Tekan je link kat bawah ni kalau betul korang dah tak sabar-sabar nak join team Spa Bergerak TWB okeh⤵

Saya NAK join TWB!

Sunday, 16 July 2017

Cubaan Makeup Kali Pertama

Makin seronok pulak main makeup-makeup ni. Takde la susah mana pun. Amboi, berlagak! Haha


Keyra memang suka makeup, suka tengok orang makeup. Tapi Keyra tak pandai makeup. Suka tengok tutorial makeup. Antara MUA yang keyra follow Make up by BellazSiti Nurfarahain.


Korang rasa makeup ni best ke tak? Part mana yang paling best? Part mana yang susah?


Bagi Keyra part yang paling susah adalah kening. Oi dah berbulan belajar masih tak puas hati, kadang-kadang cunggit sebelah. Jeles betul tengok MUA lukis kening cantik betul! Sekali lukis je terus jadi. Kita ni lukis padam lukis padam, tak juga jadi cantik. Kadang jadi Sinchan. Kadang nampak macam lintah pun ye! Haha. Tapi tak give up tau! Setiap hari praktis. Hihi


Nak tengok hasil pertama MUA Keyra? 😜






















Anak sedara cheq la jadi
mangsa. Haha! Jangan kutuk
naa, hasil tangan amatur
ni.


Bila lukis kening kat muka orang rasa cun dah, kat muka sendiri jugak takmau nak jadi helok. Taaapiii... apa yang Keyra nak share hari ni adalah toner dan moisturizer yang Keyra guna sebelum Keyra apply makeup. Serious korang, best gilerr guna toner dan moisturizer ni.


✔ melembap & menganjalkan kulit muka
✔ foundation nampak lebih sekata
✔ makeup tahan lebih lama
✔ mengurangkan minyak dimuka


Semestinya jenama Shaklee hehe

Istimewanya moisturizer ni sebab
didalamnya terkandung serum.


Toner  ni buat muka rasa licin & anjal je tau!




Haa jangan gelak naa! 😜
Nanti lama-lama mesti helok! Kakakku juga jadi mangsa kejadian. Hahaha. Ada sebenarnya makeup tu kat muka kami, cuma lighting tak membantu jadi tak nampak sangat.


Oklah uolss, kalau nak makeup jangan cari Keyra naa.. Maunya jadi badut hampa nanti! Kekeke. Tapi kalau nak beli toner atau moisturizer paling best boleh roger Keyra okay?

Tekan je LINK ni untuk whatsapp Keyra 😊

Wednesday, 12 July 2017

Pengakuan Bekas Penghidap Resdung Yang Teruk

Hampa tau kan, kita semua ada resdung. Budak2 seawal umur 7 tahun pun ada yang dah ada resdung. Tapi macam mana nak tahu tahap resdung kita teruk ke biasa ja?


JENIS-JENIS RESDUNG

BIASA >> Bila salah makan atau terkena habuk, mula rasa gatal-gatal seluruh muka.

TERUK >> Selalu bersin waktu pagi, hidung selalu berhingus & kerap gatal2 muka. Keputihan, jerawat di muka dan badan & kelemumur juga petanda seseorang mengalami resdung yang teruk.

KRONIK >> Rongga di dalam muka menjadi rosak, ada juga tulang hidung rosak sampaikan hidung kelihatan kemik yang luar biasa.


Keyra sendiri  pernah ada resdung yang teruk. Jadi  Keyra faham sangat dengan keadaan orang yang ada resdung.


Hidung ni sentiasa gatal je, kadang bawak ke mata dan telinga gatalnya. Garu sampai luka! Bangun pagi bersin non stop. Masuk kereta buka air-cond, siaplah hidung tersumbat! 😷


Kalau silap makan jangan cakaplah. Mahunya gatal satu muka! Terseksa betul bila terlebih makan seafoods atau belacan. Boleh menangis weh!


Tapi itu cerita setahun yang lalu. Sekarang ni lepas Keyra start makan Alfalfa & Vitamin C, Alhamdulillah la, dah lama sangat tak diserang resdung. Lapang je rasa bila bernafas 😇 Bawak kereta pun aman je takde dah srott srettt.


BAGAIMANA SET RESDUNG SHAKLEE MEMBANTU?

Alfalfa Complex adalah sejenis herba daripada pokok Alfalfa itu sendiri yang membantu mengurangkan keradangan apabila diserang resdung. Contohnya gatal hidung, mata dan telinga, bersin, kulit kering dan kusam dan sebagainya.


Vita-C pula membantu melindungi sistem imun badan kita daripada mudah terkena penyakit seperti demam, selsema, batuk & sakit kepala asbab daripada serangan resdung.


BETUL KE BERKESAN SET RESDUNG SHAKLEE NI?

Alhamdulillah, keyra sendiri dah jadi testimoni yang berjaya. Masalahnya bukan Keyra seorang yang dah rasa kesannya, ramaiiii dah. Salah seorangnya adalah tunang kepada junior sekolah Keyra ni. Jom kita check it out testimoni kat bawah ni.






Benda baik tak elok simpan sorang2 kan, kita kena kongsi dengan semua orang.. Mana tau ramai lagi sebenarnya yang ada masalah yang sama macam kita.


Satu kepuasan tau bila kita dah bebas resdung. Nak makan tak perlu lagi takut-takut terutamanya seafoods, boleh bernafas dengan lebih selesa.. Kulit muka kita pun lebih licin dan cantik, tidak lagi bergerutu dan kering.



Kalau hampa ada resdung jugak boleh roger Keyra k.. Keyra sendiri dah rasa perubahan lepas amalkan Set Resdung Shaklee ni.

Klik je link ni +60125687714 tau!

Tuesday, 30 May 2017

Perlu Atau Tidak Makeup Remover Jika Tidak Memakai Makeup?

Siapa kat sini suka makeup? Saya suka layan video tutorial makeup, terutamanya video live Make Up by Bellaz walaupun daku lukis kening pun selalu cunggit sebelah. Hahaha. Praktis lukis kening sampai habis dah eyebrow sebatang, duk cunggit situ la. Tak mengapa, practice makes perfect. Hehehe

Hari ni bukan nak cerita pasal makeup na, tapi nak cerita pasal makeup remover. Perlu ke mereka yang tidak bermakeup untuk guna makeup remover?


Bagi yang bermakeup, dah sah-sah mereka perlukan makeup remover untuk bersihkan makeup dimuka. Pengalaman saya sendiri, sometimes pakai foundation je pun, then cuci muka pakai pencuci muka rupa-rupanya masih belum betul-betul bersih. Sebabnya bila lap dengan wet tissue masih ada kesan foundation tu.


Jadi penting ke makeup remover walaupun tak pakai makeup?


Ya, PENTING. Sebab realitinya, kulit wajah kita yang tanpa makeup lebih terdedah kepada 'makeup semulajadi' iaitu kotoran daripada udara, air mahupun sentuhan. Oleh itu, selain mencuci muka menggunakan pencuci, makeup remover juga penting untuk digunakan.

Makeup remover membersihkan kotoran yang terperangkap di dalam pori wajah dengan lebih efektif. Pencuci muka hanya mencuci permukaan kulit kita. Sekiranya kotoran ini terus tersumbat di dalam pori wajah kita, percayalah jerawat akan timbul tanpa segan silu.


Bagaimana makeup remover berfungsi ke atas kulit wajah kita?

○ Membersihkan segala kotoran dan habuk yang melekat serta bahan kosmetik yang digunakan pada wajah.

○ Mengurangkan risiko ditumbuhi jerawat, blackhead, whitehead, dll akibat penyumbatan pori-pori kulit oleh kotoran tadi.

○ Menanggalkan sel kulit mati dan meransang penghasilan sel kulit yang baru.

○ Membantu kulit bernafas pada waktu malam.


Bilakah Masa yang sesuai untuk guna Makeup Remover?

Kebiasaannya makeup remover digunakan untuk bersihkan makeup sebelum mengambil wuduk untuk memastikan makeup kita betul-betul bersih supaya tiada yang menghalang air daripada terkena kulit.

Tapi bagi mereka yang tidak memakai makeup, bolehlah memakai makeup remover setiap malam sebelum tidur untuk menanggalkan segala kotoran yang tersumbat di dalam kulit kita.


Makeup Remover Shaklee (Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover)


Saya sendiri jarang-jarang sekali mengenakan solekan penuh, paling tidak pun cuma memakai foundation, eyebrow, mascara & lipstick. Tetapi ia tidak menjamin kulit saya bebas daripada kotoran. Seharian saya lebih selesa hanya memakai pelempab muka bagi mengelakkan muka kelihatan terlalu kusam.

Memiliki kulit jenis berminyak pastinya mengundang kotoran melekat dan menyumbat pori wajah. Oleh itu, saya menggunakan Gentle Action Makeup Remover daripada Shaklee untuk memastikan kulit saya betul-betul bersih dan kurang berisiko masalah jerawat.


Kenapa saya memilih Makeup Remover daripada Shaklee?

○ Harga mampu milik dan tahan lama

○ Tekstur gel yang lembut dan tidak berminyak

○ Berkesan membersihkan pori

○ Boleh menghilangkan SEL KULIT MATI dan meransang penghasilan sel kulit yang baru

○ Menghilangkan whitehead dan blackhead dengan berkesan.


Testimoni Pengguna Gentle Action Makeup Remover Shaklee

Ramai pengguna makeup remover Shaklee ini berpuas hati dengan hasilnya. Jom kita tengok apa kata mereka.

1. Daki dan sel kulit mati yang tertanggal selepas menggunakan makeup remover Shaklee.


2. Whitehead hilang!


3. Muka jadi bersih dan licin, jerawat cepat mati, keluar daki dan kulit mati, tiada lagi masalah blackhead dan whitehead.

Teruja untuk memiliki dan mencuba sendiri makeup remover Shaklee? Dapatkan wajah yang bersih sehingga ke liang pori dengan Gentle Action Makeup Remover. 

Jadi tunggu apa lagi? Jom order sekarang. Klik nombor telefon saya dibawah untuk terus masuk ke apklikasi whatsapp saya!



Jangan lepaskan peluang untuk memiliki video tutorial cara menggunakan Makeup Remover Shaklee secara eklusif daripada saya.

Thursday, 18 May 2017

Akibat Ambil Ringan Masalah Haid Tidak Teratur


Cerita ini mengenai seorang gadis yang berusia 25 tahun. Beliau mengalami masalah haid yang tidak teratur hampir setahun, tetapi beliau ambil ringan dengan masalah tersebut. Sekalipun tidak pernah terbit rasa risau dihati beliau.

Sehinggakan suatu hari, keluar darah daripada payudara beliau! Ya Allah, hanya Tuhan sahaja yang tahu apa perasaan beliau ketika itu. Satu ja benda yang terlintas di kepala beliau, iaitu KANSER!

Ya, kanser payudara. Benda yang paling ditakuti oleh semua wanita.

Beliau Google punca keluar darah daripada payudara. Antaranya adalah disebabkan oleh kanser. Allahuakbar!

Berhari-hari beliau fikir, apa puncanya sehinggakan boleh keluar darah daripada payudara beliau. Akhirnya beliau ambil keputusan untuk pergi berjumpa dengan doktor.

Diceritakan masalahnya itu kepada doktor. Soalan pertama yang diajukan oleh doktor selepas mendengar cerita beliau, bila kali terakhir kamu datang haid?

Terus beliau teringat, kali terakhir beliau datang haid adalah lebih kurang 6-8 bulan yang lepas. Dan beliau tidak pernah rasa risau walau sedikitpun bilamana beliau tidak datang haid untuk jangka masa yang begitu lama.

Doktor kata, badan beliau mungkin penuh dengan toksin. Darah kotor tersimpan terlalu lama di rahim. Sebab itulah payudara beliau boleh keluarkan darah kotor. Warna merah pekat, tapi darahnya cair.

Doktor bekalkan ubat untuk betulkan hormon kepada beliau. Hari pertama makan ubat, kepala beliau pusing sampaikan beliau tidak dapat melakukan apa-apa kerja kecuali berbaring sahaja.

Kalau dibiarkan lebih lama, kemungkinan besar untuk kena penyakit PCOS dan kanser adalah sangat tinggi!

Nak dijadikan cerita, beliau teringat pengalaman seorang sahabat yang juga ada masalah haid, selepas 3 hari sahaja mengamalkan jamu moden daripada Shaklee, Alhamdulillah, haid yang hilang hampir 6 bulan tiba-tiba munculkan diri. Boleh baca cerita tersebut disini.

Terus beliau juga ingin mencuba.
Selepas seminggu, haid masih belum datang. Selepas 2 minggu pun belum ada tanda-tanda haid akan datang. Tapi amazingly Alhamdulillah, darah yang keluar daripada payudara beliau apabila dipicit sudah tiada. Jadi beliau dengan yakin teruskan juga makan jamu moden tersebut.

Akhirnya, selepas sebulan mengamalkan 10biji jamu moden setiap hari tanpa gagal, perkara yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba. Beliau datang haid betul-betul selepas genap sebulan mengamalkan jamu moden Alfalfa Shaklee dan ditambah dengan set asas kesihatan.

MashaAllah, Tabarakallah. Semuanya dengan izin Allah. Berita paling gembira daripada Allah untuk beliau.

Beliau kongsikan antara kesan lain yang beliau dapat daripada mengamalkan set asas kesihatan dan jamu moden Shaklee adalah:

1. Haid Kembali Teratur
2. Rambut Kurang Gugur
3. Badan Tak Cepat Letih
4. Selera Makan Lebih Terkawal
5. Tiada Lagi Bau Badan

Ada satu kata-kata beliau yang keyra terpaksa setuju.

"Masa sihat ni, jagalah kesihatan sebaik mungkin. Melaburlah sedikit untuk kesihatan kita. Sebab bila dah mula dapat penyakit, lagi banyak pelaburan yang kita kena lakukan!"

Tak dapat nak dinafikan kan? Hanya mereka yang dah lalui sahaja yang tahu. Takkan kita nak tunggu ada penyakit baru nak ada kesedaran tentang pentingnya bekalkan nutrisi yang cukup pada badan.

Penyakit bahaya ni datang senyap-senyap tau. Tanpa bagi hint pun. Tiba-tiba ja kita boleh terlantar di hospital. Nak tunggu jadi macam tu ke baru nak ada kesedaran? Hehehe

InshaAllah, kita sama-sama ambil iktibar daripada kisah di atas ye.

Anda yang sedang baca ni mungkin ada masalah yang sama seperti gadis diatas. Nak cuba set asas kesihatan dan jamu moden Shaklee?

Boleh whatsapp keyra untuk order dan dapatkan cara makan yang betul dan berkesan!

Keyra,
012-5687714

Pengamal Tegar Jamu Moden Alfalfa Shaklee

PCOS Kesan Daripada Haid Tidak Teratur

Siapa pernah dengar pasal PCOS? Bahaya ke?



Keyra percaya ramai yang tak pernah dengar dan tak tahu pun pasal PCOS kan. Jangan risau, normal kita sebagai manusia biasa memang macam tu. Sudah terhantuk baru terngadah. Sudah kena baru mahu ambil tahu.

Jadi hari ini InshaAllah keyra nak kongsikan sedikit info mengenai PCOS.

Buat pengetahuan anda, PCOS atau dikenali sebagai Polisistik Ovari Sindrom adalah penyakit yang terjadi kepada wanita yang mempunyai masalah haid yang tidak teratur. Ramai yang ambil ringan dengan masalah haid tidak teratur kan? Sebab masalah ini bukan seperti penyakit lain yang kita dapat rasa kesakitannya secara zahir, tetapi tanpa kita sedar sebenarnya organ dalaman kita sedang sakit! Rahim kita dalam bahaya.

PCOS adalah penyakit sistem reproduksi (berkaitan dengan rahim) yang disebabkan oleh hormon yang tidak seimbang. PCOS akan mengganggu proses ovulasi dan penghasilan telur berkualiti dari ovari. Kesannya ini akan mengganggu sistem metabolisme dan kardiovaskular (jantung).



Wanita berumur 20-30 tahun berisiko tinggi untuk mengalami PCOS. Ya, tidak semua daripada mereka yang mempunyai masalah haid tidak teratur berisiko untuk mengalami PCOS, tapi 90% daripada mereka mengalami PCOS. Portion yang banyak tu!

Jangan tak tahu ye, gadis seawal 17 tahun sudah berisiko dijangkiti PCOS jika masalah haid tidak teratur masih diambil ringan.

Tetapi jangan risau, ianya bukanlah penyakit keturunan.

Antara simptom yang kita boleh detect yang boleh menyebabkan PCOS adalah seperti haid tidak teratur, berat badan naik mendadak, rambut gugur dengan banyak, dan bulu roma yang tumbuh luar biasa.




Jangan risau, setiap penyakit kan ada penawarnya. Jika anda sedang alami beberapa daripada simptom diatas, jangan bertangguh lagi untuk mencari penawarnya. Bukankah mencegah sejuta kali lebih baik daripada mengubati?

Jom keyra kupaskan setiap satu simptom yang dialami dengan vitamin apa yang bersesuaian untuk anda ambil.


1. Haid Tidak Teratur
○ Alfalfa Complex - detox darah
○ GLA Complex - ransang haid, jaga rahim


2. Stress & Depression
○ B Complex - hapuskan hormon stress & darah gemuruh
○ Vita-C - ransang hormon ceria

3. Berat Badan Naik Mendadak
○ Omega Guard - bakar lemak
○ Cinch Tea - kurangkan selera makan
○ Cinch Shake - beri rasa kenyang lebih lama, meal replacement

4. Tekanan Darah Tinggi
○ Omega Guard - kawal tekanan darah

Dan kalau anda ada alami simptom yang lain boleh terus contact keyra untuk dapatkan vitamin yang bersesuaian ye. Jom sama-sama kita jaga harta paling berharga yang dikurniakan kepada kita sebagai seorang wanita.


Keyra,
012-5687714

Yang Pernah Ada Masalah Haid Tidak Teratur

Sunday, 14 May 2017

Masih Relevankah Makan Jamu Di Zaman Moden Ini?

"Ek elehhh.. orang tua-tua je la yang makan jamu-jamu ni. Kami orang muda dah tak layan jamu. Zaman dah moden la, mana ada orang nak berjamu lagi."

Amboi.. ada yang kena kecam ni kalau tak baca sampai habis. Hehehe

Tapi betul ke zaman sekarang ni dah tak relevan untuk ambil jamu? Zaman dah moden, teknologi dah canggih, suplemen bersepah. Ada lagi ke orang yang nak berjamu bagai ni kan.

Haa jangan tak tahu ye, zaman moden ni kita boleh amalkan jamu moden. Ya, jamu moden yang diproses dengan teknologi yang canggih. Korang jangan tak tahu ye, sebenarnya banyak kebaikan amalkan jamu ni terutamanya kita sebagai seorang wanita.

Selalunya kalau nak dapatkan herba terbaik untuk buat jamu mesti kena masuk jauh ke dalam hutan sebab pokok-pokok yang jauh dari penempatan je yang masih tidak tercemar. Tapi jangan risau, Shaklee dah mudahkan kerja kita. Tak perlu nak masuk hutan semata-mata nak cari ramuan untuk buat jamu.

Yang korang tengok macam taugeh kat sebelah botol Alfalfa tu sebenarnya daun Alfalfa.

Pokok Alfalfa ni kalau korang nak tahu, digelar sebagai Raja Segala Tumbuhan kerana khasiatnya yang tertalu banyak untuk tubuh kita. Cuba bayangkan, akar tunjang pokok Alfalfa ni tumbuh sedalam 20 kaki ke dalam tanah yang membuatkan Alfalfa mampu menyerap pelbagai jenis zat dan mineral.

Untuk pengetahuan korang, Alfalfa ni merupakan produk signature Shaklee yang dihasilkan pada tahun 1950. Pehhh dah lebih 60 tahun rupanya usia Alfalfa ni, manalah tak power kan. Hehe




Kalau nak cerita khasiat Alfalfa ni, lebih 1001 khasiat yang boleh didapati daripada Alfalfa. Korang boleh baca kat atas tu ye antara khasiat Alfalfa Shaklee.

Berbalik kepada cerita kita pasal jamu, keyra takde la kata makan jamu yang home made tu kuno, in fact lagi bagus bila kita mampu buat sendiri guna herba atau bahan yang bagus kan.

Nanti next entri keyra kongsikan resepi jamu yang senang nak? Bahan yang kita boleh dapat kat pasar je.

Cuma zaman sekarang ni sesuai dengan peredaran zaman, kita lagi suka yang dah siap ditabletkan. Lagipun mana nak cari akar kayu atau pokok herba yang suci bersih belum tercemar zaman sekarang ni. Nak kena masuk hutan tebal baru ada kot.

Kalau korang nak cuba Alfalfa Shaklee tu, korang boleh contact keyra okay. InshaAllah keyra pengamal tegar Alfalfa untuk masalah period, resdung & keputihan. Pengamal yang dah berjaya pun! Alhamdulillah.



Sebotol Alfalfa tu ada 330 biji untuk botol small dan 700 biji untuk botol large.

Tekan je link kat bawah ni untuk order, terus masuk kat app whatsapp nombor keyra tau.

Klik Sini Untuk Beli Alfalfa


Salam Sayang,
Keyra - pengamal tegar Alfalfa Shaklee

Friday, 5 May 2017

6 Bulan Tak Datang Period, Lepas 3 Hari...

Hari ni keyra nak kongsi pasal kawan keyra yang ada masalah period selama hampir 6 bulan! Kawan keyra ni masih single dan akan berkahwin tak lama lagi. Jadi dia sangat risau dengan masalah dia ni.

Dia mintak keyra suggest vitamin apa yang sesuai untuk masalah dia tu.

Terus keyra teringat, ada seorang lagi kawan keyra pernah mengadu, lewat datang bulan. Dia terus makan 10 biji Alfalfa, amazingly esoknya terus keluar darah kotor.

Jadi keyra pun suggest Alfalfa pada kawan keyra yang ada masalah tak datang bulan selama hampir 6 bulan tadi.

MashaAllah.. lepas 3 hari dia amalkan Alfalfa, dia whatsapp keyra bagitau yang dia dah period!

Subhanallah, Alhamdulillah!


Buktinya?


Testimoni Alfalfa Shaklee Untuk
Masalah Period


APA MANFAAT ALFALFA NI?



Mesti korang nak tau kan fungsi Alfalfa yang bantu masalah period selama 6 bulan period dalam masa 3 hari je tu. Meh nak cerita.

1. Agent detoks yang mencuci hati, darah & usus.

2. Memperbaiki masalah penghadaman seperti kembung, gastrik & sembelit.

3. Membantu memelihara & menjaga kesihatan dalaman wanita.

4. Baik untuk menghadapi menopause.

5. Mengurangkan retensi air & garam berlebihan.

6. Melegakan keletihan & melawan alahan.


Sebenarnya ada 1001 kebaikan Alfalfa, tapi keyra cuma kongsikan yang berkaitan dengan masalah kita hari ini sahaja dulu ok. 😊



APA BAHAN DALAM ALFALFA?




Alfalfa ni 100% ekstrak daripada pokok Alfalfa yang akarnya panjang jauh ke dalam tanah tau. Alfalfa antara tumbuhan yang mampu menyerap pelbagai zat dan bahan galian yang berada jauh di dalam tanah.

Antara vitamin yang terdapat dalam Alfalfa seperti Vitamin A, Vitamin E, Vitamin U, Vitamin B6, Vitamin K dan Vitamin D.


Apakah mineral yang terdapat dalam Alfalfa pula?

Antaranya seperti kalsium, zat besi, kalium, fosforus, klorin, sodium dan silikon magnesium.



Haa best kan Alfalfa ni. Kita tak perlu nak susah payah masuk hutan nak cari pokok Alfalfa ni sebab Shaklee dah proses siap-siap untuk kita dalam bentuk tablet. Shaklee dah mudahkan kerja kita 😊

Korang nak cuba Alfalfa ni? Boleh terus whatsapp keyra k. Tekan je link kat bawah ni. Tak perlu susah-susah nak save nombor keyra dah. Hehehe

Whatsapp 012-5687714


Salam sayang,

Keyra ❤

Monday, 3 April 2017

Bagaimana Beli Vivix™ Dengan Lebih Murah

Keyra percaya, sebenarnya ramai yang nak cuba Vivix kan? Anda yang dah buka link ini pun mesti salah seorang kan. Kalau tidak masakan anda berminat untuk tahu bagaimana anda boleh beli vivix dengan lebih murah. Kononnya harapan untuk mencuba Vivix seakan pudar bila anda dengar harga sebotol Vivix.

Jadi hari ni Inshaa Allah keyra nak kongsikan bagaimana anda dapat beli Vivix dengan harga yang lebih murah tanpa perlu melalui pengedar haram (online shopping yang jual di bawah harga pasaran yang ditetapkan oleh Shaklee, berdosa tau sebab kira tak amanah dengan produk company!). Beli dengan keyra anda boleh dapat konsultasi terbaik seumur hidup dan berkat pada pembelian anda.

Sebelum tu, meh keyra kongsikan dengan anda betapa beruntungnya anda jika anda mengamalkan Vivix™.


Pertamanya, ramuan untuk menghasilkan Vivix sudah melalui lebih 2000 kajian! Vivix merupakan minuman campuran botani revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik Polyganum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu. Vivix™ sudah dipatenkan. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.

Vivix sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia dan ianya tulen. Vivix melambatkan pembentukan AGE. Satu sudu teh Vivix setiap hari memberikan anda sehingga 110mg resveratrol.


Jadi, berapa harga Vivix™?

Vivix tidak mahal sebenarnya jika anda sendiri faham proses penghasilannya dan bagaimana hebatnya kuasa Allah melalui Vivix dalam membantu pesakit-pesakit kritikal seperti kanser, stroke, Alzheimer, diabetes dan sebagainya.


1 botol Vivix mempunyai 150ml pati resveratrol dan polifenol tulen (tahap ketulenan sehingga 98%) yang anda tidak dapat daripada jus resveratrol yang lain.

Harga runcit sebotol Vivix adalah RM503. Tapi keyra dah janji nak bagitau rahsia membeli Vivix dengan lebih murah kan? Untuk membeli Vivix dengan lebih murah, anda boleh beli 2 botol Vivix dan anda dapat;

⚫ penjimatan sehingga RM200++ kerana anda layak untuk mendapat harga ahli dengan setiap pembelian 2 botol Vivix. (2 botol Vivix = RM806)

⚫ keahlian Shaklee percuma yang bernilai RM80.

⚫ pengeposan percuma yang bernilai RM10.60 dan dihantar terus ke depan pintu rumah anda.

⚫ 5% pulangan tunai dibayar kepada anda.

Untung kan? Dengan 2 botol anda dapat manfaat di atas dan yang penting anda membeli dengan penuh keberkatan.

Jom dapatkan Vivix anda dengan harga yang lebih murah hari ini juga! Tekan je link bawah ni kalau nak whatsapp keyra k.

www.wasap.my/60125687714