Saturday, 20 January 2018

Tips Memilih Kursus Spa Terbaik

Bila bercakap mengenai kursus Spa, kita boleh google je sebenarnya kursus-kursus yang dijalankan di serata Malaysia kan?



Tapi saya percaya, kebanyakannya daripada anda semua yang sedang mencari kursus yang sesuai, adalah daripada golongan yang pertama kali. Betul? Pertama kali mahu menceburkan diri dalam bidang kecantikan & Spa. Tanpa sebarang basic.




Sama juga macam saya 3 tahun lepas, semasa saya memilih kursus Spa dengan TWB, saya juga pertama kali menceburkan diri dalam bidang ini & tanpa sedikit pun basic mengenai kecantikan & Spa. Tapi Alhamdulillah, saya bernasib baik kerana walaupun pertama kali, saya dapat ikuti kursus terbaik yang lengkap semua kriteria yang kita cari.


Jika anda belum tahu apa itu TWB, anda boleh baca disini ya >> The Walking Beauty Project <<


Jadi, saya juga inginkan yang terbaik untuk anda semua yang tidak ada sebarang basic mengenai dunia Spa, sama seperti saya pada permulaannya dahulu.


Okaylah, jom kita semak satu persatu kriteria yang perlu anda titik beratkan sebelum anda memilih mana-mana kursus Spa yang ingin anda sertai.


1. Apa kemahiran yang diajar? Facial sahaja atau keseluruhan badan? Pilih yang seluruh badan, ini memudahkan anda untuk attend hanya 1 kursus sahaja instead of nak kena cari kursus lain pula selepas ini.

2. Sila selidik betul-betul, bayaran yang dikenakan tu sekali sahaja atau akan ada bayaran lain selepas kursus?

3. Pakej sekali kelengkapan atau yuran kemahiran sahaja?

4. Kursus secara teori atau praktikal? Pastikan anda diajar secara praktikal untuk menjamin anda menjadi beautician yang baik.

5. Jika kursus secara praktikal, dilakukan secara beramai-ramai atau one-to-one?

Nasihat saya, terutamanya bagi anda yang tidak ada apa-apa basic mengenai ilmu Spa, anda digalakkan untuk memilih kursus praktikal secara one-to-one. Ini akan memberikan kelebihan pada anda untuk bertanya lebih banyak perkara.

6. Adakah anda diberikan modul yang bercetak?

Jika ya, pilihlah kursus tersebut kerana modul itu akan membantu anda kelak di masa hadapan.

7. Sudah berapa ramai yang attend kursus ini? Apa kata mereka?

8. Dapatkan testimoni peserta kursus yang lain daripada penganjur kursus tersebut.

9. Bagaimana dengan support group selepas kursus?

Penting ya support group ni, jangan ambil ringan. Anda tidak tahu bagaimana ragam customer, dan tidak semua orang boleh hadapinya sendiri.

Takut ada yang give up separuh jalan bila bergerak seorang diri atas alasan tak tahan dengan ragam pelanggan.

10. Adakah anda akan diajar cara untuk memulakan bisnes Spa? Teknik untuk menarik hati pelanggan? Dan teknik untuk pastikan pelanggan repeat servis kita?

Tidak semua kursus menawarkan ilmu istimewa ini ya. Jika ada, sila pilih kursus tersebut.

11. Produk yang mereka sarankan untuk anda guna, adakah produk organik? Semulajadi? Atau produk OEM kah?

Jangan ambil mudah ya dengan produk yang bakal digunakan. Penggunaan produk yang bakal memberikan kesan yang tidak elok pada pelanggan adalah sangat tidak bermoral.

12. Berapa lama kursus tersebut dijalankan? Tidak perlu sampai berhari-hari.

Bagi mak-mak yang ada anak kecil terutamanya, mestilah nak kursus yang pendek tapi berkualiti kan? Lama-lama nanti jenuh pula fikir mana nak letak anak.

13. Pilih kursus yang fleksibel & tidak terlalu formal sampai nak gelak pun takut 😂


Jadi, sudahkah anda teliti setiap ciri yang saya senaraikan diatas sebelum anda memilih mana-mana kursus Spa?


Bagaimana dengan kursus Spa yang ditawarkan oleh TWB?

🌼 Pakej yang ditawarkan merangkumi teknik Spa untuk keseluruhan badan.

     🔳 Facial Treatment with Face Massage
     🔳 Sauna
     🔳 Body Scrub
     🔳 Hands & Foot Spa
     🔳 Aura Bath
     🔳 Baby & Kids Spa

🌼 Bayaran yang dikenakan hanyalah RM1199, dan tidak ada bayaran tambahan selepas kursus.

Nak tahu apa yang anda bakal dapat daripada bayaran tersebut? Boleh baca disini >> Pakej Spa Terbaru TWB <<

🌼 Anda akan diberikan produk semulajadi, selamat & terbukti berkesan daripada rangkaian produk Shaklee yang bernilai hampir RM1000.

🌼 Kursus diberikan secara praktikal dan secara one-to-one, lebih eksklusif, bersesuaian dengan bayaran yang dikenakan.

🌼 Modul lengkap dengan gambarajah diberikan pada anda.



🌼 Support group berterusan sampai bila-bila. Kami juga sediakan online class percuma untuk dedahkan pelbagai teknik rahsia untuk menarik customer.

Ini sangat membantu anda untuk berkembang dalam bisnes.

🌼 Waktu & tempat training yang tidak rigid. We decide together.

🌼 Peluang melancong ke luar negara setiap tahun. Buktinya boleh tengok disini >> Travelog The Walking Beauty <<

🌼 Klik disini untuk testimoni daripada ahli TWB >> Testimoni Ahli TWB <<


Jadi, sudahkah anda membuat keputusan untuk memilih kursus Spa bersama The Walking Beauty?

Jika anda sudah bersedia untuk menjadi sebahagian daripada team kami, anda boleh segera hubungi saya di nombor dibawah:

 👉 +60125687714


Atau boleh PM saya di Facebook:

 👉 Nurul Shakirah


Jumpa anda di TWB ya 😊

No comments: