Thursday, 22 December 2011

result sem 3 adalah

usaha yg sama , tapi benda makin susah. memang mustahil la nak dapat result yg sama. kompom2 result akan jatuh. haa, sendiri yg belajaq sendiri yg jawab tak payah nak salahkan sapa2 la kira oi! nak menyesal? tak guna dah, benda dh lepas. kalau lepas ni nak teruskan dgn usaha yg sama, siap sedia laa nak hadapi keputusan yg makin teruk. huh !!
NO !!! i can't. aku kena betul2 berubah lepas ni. bukan sikit punya perubahan tapi drastik punya perubahan !
apa aku nak jawab kt ayah aku bila result sampai rumah nanti. mati la aku ! huhu.
mula2 dapat tau result aku tadi, seriously aku rasa down gila. tp bila dh dpt sedikit nasihat dr kawan2 aku, InshaALLAH aku redha dgn semua ni.

< dok buat macam dapat dekan kompom dapat keja. apa la hang ni >
first ayat yg pedas aku dapat dr seorg kwn aku. haa AMIK !! padan muka aku. tp feeling better lepas kena se-das mcm tu. HAHA

< memang perit kalau nak kenangkan. tp ambik yg positive side yaa. REDHA dgn rezeki ALLAH dan jadikan pedoman utk hari esok. ALLAH count our tears and effort. dan ALLAH tau yg terbaek utk kita. jgn terlalu sedih sebab tu yg terbaek utk kita. yaa, terbaik pd masa ni. Insha-ALLAH pasni ALLAH ada yg lebih baek. bersangka baeklahh pd ALLAH. mungkin kita dh belajar bagai nak rak, tetap akn dapat mcm ni.bisikkan kata2 yg baek supaya hati kita REDHA. wallahu'alam>
and this make me even better. so kepada sesiapa yg senasib dgn aku x payah nak bersedih sgt, even aku dh menangis melalak bagai org gila tadi lepas ni kita cuba lagi yg terbaik.

STUDY STUDY STUDY !! i will make sure tu yg akan jadi main thing dlm otak aku lepas ni. fighting !! =D

1 comment:

ainaa afiqah said...

xpe next time cube buat y terbaik k ! chaiyok2 !!